KonMaria pienellä twistillä

2/23/2017

Jotta homma ei jäisi pelkäksi funtsailuksi, jaan erään (laskujeni mukaan) kuusijalkaisen välittämän oivalluksen maritustaipaleen alkumetreiltä.

Kerroin jo käyneeni vaatevaraston läpi, kuten Kondo ohjeistaa projektin aloittamaan. Ensimmäinen erä jätti olon vähän epäileväiseksi - ei niinkään metodia, vaan itseäni kohtaan. Kun on koonnut kaappinsa lähinnä fiilispohjalta vailla selkeää tyyliä, voipi käydä niin, etteivät ne seulan läpäisseet ehdottomat helmet sovikaan noin vain yhteen. Ounastelin siis uusintakierrosta, kunhan tavoitetila hieman selkiytyy.

Round two koitti kuitenkin nopeammin kuin aavistanut, sillä eräänä tammikuisena iltana yhytin keittiön lattialta kutsumattoman vieraan. Turkiskuoriaisen.

Pieni iloinen poikamies patsasteli siinä muina miehinä päiväkahviseuraa etsimässä, aikomuksenaan luoda uusia kuoriaisyhdyskuntia asuntoomme. Aikomukseksi jäi.

Siispä sauna lämpiämään, vaatekaapit tyhjiksi ja siivoten. Saunotussavottaa kesti kaikkiaan viisi päivää ennen kuin edes osapuilleen kaikki tekstiilit oli käsitelty ja pakattu jätesäkkeihin turvaan tuholaisilta. Kuudennen päivän kohdalla kisakestävyys loppui ja pelko sähkölaskun loppusummasta laittoi stopin touhulle.

Takit, frakit ja pehmoeläimet löylyissä yhdessä. Harvinainen saunaseurue.












Mitä siis liikkui mielessä kun vaatteet joutui repimään hyllyiltä ja syynäämään vielä kerran? Yllättäen ei juuri mitään! Urakka tuntui työläältä neljän tunnin yöunien ja pitkän työpäivän jälkeen, mutta ajatus läpikäynnistä ja mahdollisista poisheittämisistä ei ahdistanut. Tiesin jo aika hyvin mitä kaapissa on, mikä pirskahtelee kaikkein eniten ja mikä vain sen verran, ettei luopuminen pakon edessä tee tuskaa. Haa! KonMari 1 - Kuoriaiset 0.

Havaintoja toukista tai kuoriaisista ei lopulta kaapeista löytynyt, ja vain pari epäilyksen alaista vaatekappaletta päätyi roskikseen. Kuoriaiskierros kavensi kuitenkin kerrastoa entisestään, ja mikä parasta - puolisokin teki kauan kaivattua harvennusta omalla puolellaan.

Hyönteisiä kohtaan tuntemaani inhoa tapaus ei hälventänyt, mutta kaiken positiivisuuden nimissä: ainakaan eivät olleet riisihäröjä. Nekin on koettu.

PS. Ollaan löydetty mielestämme oikein hyvä tapa käsitellä elämän pieniä vastoinkäymisiä...





You Might Also Like

0 kommenttia